Natasja de Groot

Ik ben Natasja de Groot, een ervaren uitvaartleider die u steunt bij het regelen van een uitvaart.

Ik ben Natasja de Groot (1974) en samen met mijn gezin woon ik in Amersfoort. In 1993 ben ik in Amersfoort komen wonen om de opleiding tot verpleegkundige te volgen. 15 jaar lang heb ik met enorm veel plezier gewerkt in het ziekenhuis.

In 2003 ben ik in de avonduren begonnen aan de studie tot Tolk Nederlandse Gebarentaal en 4 jaar later mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Nog steeds werk ik als tolk in allerlei verschillende situaties. Ik vind het een prachtberoep.

Al langer had ik de wens om in de uitvaart te gaan werken: dicht bij mensen mogen staan, van dienst kunnen zijn, betrokken, persoonlijk en samen een mooi afscheid voorbereiden.

In 2015 kon ik een kleine uitvaartonderneming in Amersfoort gaan versterken als uitvaartleider. Hier heb ik het vak geleerd en veel uitvaarten samen met families mogen voorbereiden en uitvoeren. Ook de verzorging van de overledenen doe ik graag en past bij mijn verpleegkundige achtergrond.

Doof zijn of slechthorendheid mag hierbij geen obstakel zijn en hoeft het nu ook niet meer te zijn!

Ik vind het een voorrecht om al mijn ervaringen uit de verschillende beroepen te combineren: de rust en tijd nemen om te luisteren, afstemmen op wat nodig is, maar ook het overzicht houden en doortastend handelen. Al die ervaringen komen samen in de droom om een uitvaartonderneming op te zetten.

Natasja de Groot

Het overlijden van de moeder van een dove vriendin is de aanleiding geweest om voor mijzelf te gaan beginnen en “Een laatste gebaar” op te richten.

Naast de begeleiding van uitvaarten in de regio Amersfoort, ondersteun ik in Nederland ook families waarvan een of meerdere mensen doof zijn.

Communicatie is juist tijdens het voorbereiden van een uitvaart van het grootste belang. Met heel mijn hart gun ik iedereen de ruimte om zijn of haar eigen bijdrage te hebben in het voorbereiden en vormgeven van de uitvaart. Doof zijn of slechthorendheid mag geen obstakel zijn en hoeft het nu ook niet meer te zijn!

Met het oprichten van ‘Een laatste gebaar’ kan ik uitvaartzorg bieden die óók toegankelijk is voor doven en slechthorenden.

Natasja de Groot U kunt mij 24 uur per dag bereiken om een overlijden te melden. Ook om een afspraak te maken of om meer informatie te krijgen, mag u contact met mij opnemen.

Ik wil er graag voor u zijn.

06 – 426 347 87 (videobellen, whatsapp en sms mogelijk)
info@eenlaatstegebaar.nl

Ervaringen

Mede dankzij de persoonlijke, professionele en hartelijke begeleiding van Natasja en Hans werd een moeilijke tijd ook een bijzonder goede tijd, met veel mooie en onvergetelijke momenten. We hadden ons rondom het overlijden van mijn vader geen betere partners kunnen wensen en zijn hen oprecht dankbaar dat het samen is gelukt om van zijn uitvaart een eigen, persoonlijk afscheid te maken.